Αυστρία Austria

austriaΗ Δημοκρατία της Αυστρίας είναι Ομοσπονδία 9 κρατιδίων στην Κεντρική Ευρώπη, με πληθυσμό 8.500.000 κατοίκων και πρωτεύουσα την Βιέννη. Στη γερμανική γλώσσα Osterreich σημαίνει Ανατολικό Βασίλειο, λέξη που  πρωτοεμφανίζεται σε κείμενο το 996 μ.Χ. και το όνομα μεταφέρθηκε, στη συνέχεια, στα λατινικά ως Austria.

Η περιοχή της σημερινής Αυστρίας κατοικείται από τους αρχαίους χρόνους, στην προρωμαϊκή εποχή, από φυλές Κελτών. Έκτοτε Ρωμαίοι, Βαυαροί, Σλάβοι, Άβαροι μέχρι την δυναστεία των Αμβούργων στον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο και την ενσωμάτωση στην Ένωση (Αυστρία- Γερμανία).

Στις 15 Μαΐου 1955 υπογράφεται η Συνθήκη Ίδρυσης του Αυστριακού Κράτους από  τους Συμμάχους. Από το 1995 η Αυστρία είναι μέλος της Ε.Ε.

Η Αυστρία διαθέτει ανεπτυγμένη βαριά βιομηχανία, με μεγάλα βιομηχανικά κέντρα γύρω από την Βιέννη και το Γκρατς, επίσης διαθέτει σημαντικό υδροηλεκτρικό δυναμικό, χάρη στους ορμητικούς ποταμούς που κατεβαίνουν από τις Άλπεις. Ο τουρισμός διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εθνική οικονομία. Εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται την Βιέννη, το Ίνσμπρουκ και το Σάλτσμπουργκ. Η υλοτομία και η παραγωγή χαρτιού είναι εξαιρετικά ανεπτυγμένη, καθώς η μισή έκταση της χώρας καλύπτεται από δάση.

Παρά το ότι οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις αποτελούν μόνο ένα μικρό τμήμα της χώρας, παράγει καλής ποιότητας  γεωργικά προϊόντα (ζαχαρότευτλα, καλαμπόκι, σιτάρι, κριθάρι) και διαθέτει υψηλής ποιότητας κτηνοτροφία (αγελάδες, χοίροι, πουλερικά, πρόβατα) με εξαιρετικές μονάδες επεξεργασίας  κρεάτων.

Η Αυστρία διαθέτει εξαιρετική πολιτιστική και πνευματική παράδοση, αναπόσπαστα δεμένη με την Γερμανική Αυτοκρατορία.

Τον 18ο και 19ο αιώνα γίνεται, με την Βιέννη, παγκόσμιο πολιτιστικό κέντρο στην μουσική, στην λογοτεχνία, στην αρχιτεκτονική και στην ζωγραφική.

Τι να πρωτογράψει κανείς, από τα πρόσωπα που ξεχωρίζουν: τον διάσημο συνθέτη Βόλφγκανγκ Αμαντέου Μότσαρτ, τον κύριο εκφραστή  του βαλς τον Γιόχαν Στράους, τον συγγραφέα Εμάνουελ Σικανέντερ και τον «Μαγικό Αυλό», τον ιμπρεσιονιστή Άρθρουρ Σνίτσλερ, τον ρομαντικό Ούγκο Φον Χόφμανσταλ, τον βιογράφο Στέφαν Τσβάιχ, τον Νομπελίστα Ελφρίντε Γέλινεκ, ή τον πατέρα της ψυχανάλυσης Φρόυντ.

Τα αριθμητικά στοιχεία της Αυστρίας σχετικά με τα επίπεδα ευημερίας, τις δαπάνες για την παιδεία και την περίθαλψη κλπ., είναι εντυπωσιακά σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στα πλαίσια της Ε.Ε.

Η Αυστρία είναι μια χώρα ευημερούσα, ισχυρή, αξιόπιστη, με σταθερή οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, μια χώρα που αξίζει να ζεις, να σπουδάζεις, να επισκέπτεσαι.