Μάαστριχτ

maastrichtΠρόκειται για την παλαιότερη πόλη της Ολλανδίας με πληθυσμό 120.000 κατοίκων και έντονη την παρουσία των νέων. Είναι η νοτιότερη πόλη της χώρας και βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα στο Βέλγιο και στην Γερμανία (μία ώρα με το τραίνο από τις Βρυξέλλες και δύο ώρες από το Ντίσελντορφ).

Εδώ, το 1992, υπογράφτηκε στην πόλη η περίφημη συνθήκη του Μάαστριχτ, η οποία θεμελίωσε τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Netherlands

  • Universiteit van Amsterdam, Faculty of Medicine
  • VU University Medical Center Amsterdam, Faculty of Medicine
  • University of Groningen, Faculty of Medicine
  • University of Leiden, Faculty of Medicine
  • Universiteit Maastricht, Faculty of Health, Medicine and Life Sciences
  • Radboud University Nijmegen, Faculty of Medicine
  • Erasmus Universiteit Rotterdam, Faculty of Medicine
  • Universiteit Utrecht,Faculty of Medicine
  • Saba University School of Medicine

 

Γνωριμία με την πόλη

Ξεχωρίζουν: το μεσαιωνικό κέντρο της πόλης, με τις 3 πανέμορφες γέφυρες που ενώνουν τις δύο μεριές του Μάαστριχτ, την πλατεία Maarkt και τη Vrijthof με τις περίφημες ολλανδικές μπύρες και τα ελκυστικά εστιατόρια. Το άγαλμα των Johannes Petrus Minckeler θα σας αφήσει έκπληκτους, όταν συνειδητοποιήσετε ότι α αληθινή φωτιά στη δάδα του δε σβήνει ποτέ -γιατί ο Minckeler ανακάλυψε, εξάλλου, το φωταέριο. Αλλά και το άγαλμα του Νταρτανιάν (ναι του ενός εκ των 3 σωματοφυλάκων που είχε πεθάνει εδώ, τον 17ο αιώνα) στα Aldenhof Park.

Στην πόλη του Μάαστριχτ, βρίσκεται ένα από τα καλύτερα και διασημότερα βιβλιοπωλεία του κόσμου -το Slexys Dominicanen- τοποθετημένο σε έναν παλιό Ναό Δομινικανών, με εξαιρετική διακόσμηση -ξύλο και σίδερο- με μικρό καφέ-ζαχαροπλαστείο με υπέροχα γλυκίσματα.

Το ειδυλλιακό τοπίο του City Park κάτω από την λευκή γέφυρα (δίπλα σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους) με σιντριβάνια και λιμνούλες που σε ξελογιάζουν, όπως και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Μουσείο Καλών Τεχνών.

Για να δείτε κάτι διαφορετικό -Ολλανδική φύση- πάρτε ένα από τα χιλιάδες ποδήλατα και κατευθυνθείτε νοτιοανατολικά στα σύνορα της πόλης, στο Heer, θα συναντήσετε μια περιοχή γεμάτη υπέροχες μονοκατοικίες ολλανδικών οικογενειών, και εκεί που δεν θα το περιμένεις αρχίζουν τα ατελείωτα ολλανδικά λιβάδια και λίγο πιο εκεί τα δάση, όπως και άλογα, γαϊδούρια, αγελάδες και ένα σωρό άλλα ζώα που βόσκουν κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια σας, έχοντας την αίσθηση ότι έχετε φύγει από την πόλη κι όμως είστε ακόμη σε αυτήν.

 

ΝΕΑΝΙΚΗ ΖΩΗ

 Στη Vrijthof αλλά και στη Maark υπάρχει μεγάλος αριθμός μπαρ και εστιατορίων με θεσπέσια ολλανδική κουζίνα, αλλά και Ιταλική, Ισπανική, Ιρλανδέζικη κλπ, Ιρλανδέζικες παμπ αλλά και κλαμπ χορευτικά είναι στη διάθεσή σας για ξεφάντωμα.

Μπορείτε να ζήσετε το ξεφάντωμα (άφοβα) την περίοδο του Καρναβαλιού, την Ημέρα της Βασίλισσας (Queen’s Day) αλλά και αξέχαστα Χριστούγεννα με τα ξύλινα χειμερινά περίπτερα, το παγοδρόμιο και τα παιχνίδια, αλλά και την Πρωτοχρονιά στα φωτισμένα νερά του Maas και τα εντυπωσιακά μοναδικά πυροτεχνήματα.

Τέλος αν αναζητάτε δροσερές καλοκαιρινές χαλαρές ημέρες, μπορείτε να τις περάσετε στο Μάαστριχτ.

 

ΓΙΝΕ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΩΡΑ! : 210 3647889Επικοινωνία