210.36.47.889 info@studiesineurope.gr

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ – ΛΑΝΚΑΣΤΕΡ

ΛΑΝΚΑΣΤΕΡ1

Σπουδές Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ στην Αγγλία (Lancaster Medical School). Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Λάνκαστερ στην Αγγλία, αποτελεί τη νεότερη Ιατρική Σχολή στο Ηνωμένο Βασίλειο, υποδεχόμενη τους πρώτους 5 φοιτητές το 2006, με πρόγραμμα σπουδών, αυτό του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ. Από το 2013 οι εισερχόμενοι φοιτητές Ιατρικής, παρακολουθούν νέο πρόγραμμα και λαμβάνουν ιατρικό πτυχίο, αυτόνομο, του Πανεπιστημίου του Λάνκαστερ στην Αγγλία. Τα κλινικά μαθήματα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Λάνκαστερ στην Αγγλία, από τα έτη 2 έως 5 γίνονται στα νοσοκομεία Royal Lancaster Infirmary και Furness General Hospital.

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Λάνκαστερ στην Αγγλία, έχει 54 θέσεις σποδών ετησίως και 4 θέσεις για φοιτητές εκτός Ε.Ε.

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Λάνκαστερ στην Αγγλία, έχει ξεκινήσει από το 2017 την κατασκευή της Πανεπιστημιούπολης για την υγεία και την καινοτομία, δίπλα στην υπάρχουσα Πανεπιστημιούπολη, που δημιουργεί 2.000 θέσεις εργασίας και θα ολοκληρωθεί το 2019.

Απαιτήσεις εισαγωγής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου

 

1ος ΤΡΟΠΟΣ

Για κατόχους Απολυτηρίου Γενικού Λυκείου.

Α. Εξετάσεις στην Βιολογία, Χημεία και ένα τρίτο μάθημα επιλογής

Β. Εξετάσεις στο Biomedical Admissions Test -BMAT

Γ. Συνέντευξη (Interview M.M.I. –Multiple Mini Intervew)

Δ. Υψηλή Πιστοποίηση στην Αγγλική γλώσσα.

E.Υποβολή Personal  Statement.

 

2Ος ΤΡΟΠΟΣ

Για κατόχους Ι.Β. (International Baccalaureat)

  1. ΕξετάσειςστοBiomedical Admissions Test -BMAT

B.. Συνέντευξη (Interview M.M.I. –Multiple Mini Intervew)

Γ.Υποβολή Personal  Statement.

 

Προετοιμασία επιτυχίας – Μαθήματα –Αιτήσεις.

Αναλαμβάνουμε την προετοιμασία των υποψηφίων φοιτητών Ιατρικής στην Αγγλία, σύμφωνα με το profile κάθε υποψηφίου (Ελληνικό Απολυτήριο –Ι.Β.) και παράλληλα εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις κάθε Ιατρικής Σχολής.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα πατήστε ΕΔΩ.

 

Δίδακτρα και κόστος ζωής

 

Τα δίδακτρα ανά έτος σπουδών διαμορφώνονται στις 9250 λίρες Αγγλίας για τους Βρετανούς και τους Ευρωπαίους σπουδαστές. Το ποσό αυτό είναι το ίδιο, τόσο για τα πρώτα έτη (preclinical years), όσο και για τα clinical years. Υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης φοιτητικού δανείου από τις τράπεζες, για την κάλυψη του κόστους αυτού, για τους φοιτητές που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα ή κάποια υποτροφία. Τα τραπεζικά δάνεια αυτής της μορφής καλύπτουν όλα τα έτη σπουδών και η αποπληρωμή τους γίνεται με ευνοϊκούς όρους (μετά την ανάληψη εργασίας από τον απόφοιτο και η μηνιαία δόση καθορίζεται με βάση τον εκάστοτε μισθό του).

 

Οι σπουδαστές έχουν μια πληθώρα επιλογών στέγασης (φοιτητικές εστίες, ενοικιαζόμενα δωμάτια/σπίτια). Το ενδεικτικό κόστος ζωής (περιλαμβάνοντας και το ενοίκιο κατοικίας) είναι 1000 λίρες Αγγλίας μηνιαία.

Το Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ  (Lancaster University)

Το Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ (Lancaster University) στην Αγγλία ευρίσκεται στην πόλη του Λάνκαστερ στο νομό του Lancashire και δημιουργήθηκε το 1964, ανήκοντας στη νεότερη γενιά των Πανεπιστημίων της Αγγλίας.

Η αρχική του εγκατάσταση ήταν στο κέντρο της πόλης (στην Πύλη του Αγίου Βερνάρδου), για να επεκταθεί το 1968 σε μία έκταση 300 στρεμμάτων στο Bailrigg, φιλοξενώντας σήμερα 10.000 προπτυχιακούς φοιτητές, 3.600 μεταπτυχιακούς, 1.500 άτομα ακαδημαϊκό προσωπικό και 3.000 διοικητικούς υπαλλήλους.

Σήμερα πλέον το Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ (Lancaster University) στην Αγγλία, ανήκει στα 10 καλύτερα Πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο με κορυφαία διάκριση το 2018 στην 6η θέση στο Times Good University Guide και στα 150 καλύτερα Πανεπιστήμια στον κόσμο.

Σε εξέλιξη ευρίσκεται η κατασκευή νέας Πανεπιστημιούπολης για την υγεία και την καινοτομία που θα ολοκληρωθεί το 2019.

Το Πανεπιστήμιο του Lancaster διαθέτει εννέα αυτόνομα κολλέγια (8 για προπτυχιακές σπουδές και 1 για μεταπτυχιακές σπουδές).

Το Πανεπιστήμιο του Lancaster καλύπτει ένα ευρύ φάσμα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών δομημένο σε 4 Faculties:

  • Arts and Social Sciences
  • Health and Medicine
  • Science and Technology

Management School

Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΛΑΝΚΑΣΤΕΡ (CITY OF LANCASTER)

Το Λάνκαστερ (City of Lancaster) είναι μια μικρή και εμβληματική πόλη της Β.Δ. Αγγλίας με πληθυσμό μόλις 45.000 κατοίκων, σε μία ευρύτερη περιοχή (Lancaster) με πληθυσμό 140.000 κατοίκων.

Μία πόλη εμπορική, πολιτιστική και κυρίως εκπαιδευτική με σημαντική ιστορία (small city, big story) και μοναδικούς δεσμούς με τη βασιλική οικογένεια.

Ιστορία που καταγράφεται από το 1086 με την αναφορά του Ρωμαϊκού οχυρού, στο βιβλίο του Domesday, ισχυρό κτίσθηκε το 1ο μ.Χ. αιώνα.

Στο Λάνκαστερ μπορείτε να βρείτε στοιχεία από την πορεία του στην ιστορία: στο λόφο το κάστρο του Λάνκαστερ, τα Ρωμαϊκά Λουτρά, το αρχαίο τείχος του Wery, το μεταγενέστερο φρούριο (4ος αιώνας), τον Σταυρό του Cynibald, το κάστρο του Λάνκαστερ (13ος αιώνας) όπου το δικαστήριο καταδίκαζε αθώους (από το κυνήγι των μαγισσών) δίνοντας στην πόλη το προσωνύμιο «Κρεμασμένη πόλη».

Το Λάνκαστερ είναι μία πόλη ιστορική και ζωντανή –παλλόμενη από ζωή- σε απόσταση 15’ από την Πανεπιστημιούπολη. Εδώ υπάρχουν μερικές από τις παλαιότερος παμπ της Αγγλίας αλλά και ιδιαίτερης ταυτότητας καταστήματα στα κρυμμένα καλντερίμια της.

Η πόλη του Λάνκαστερ είναι μικρή για να την εξερευνήσετε με τα πόδια, αλλά και αρκετά μεγάλη για να σας διασκεδάσει μέρα και νύχτα, χωρίς να πλήξετε.

Το Λάνκαστερ το θαυμάζεις για την πλούσια βιομηχανική, θαλάσσια και πολιτιστική κληρονομιά του, που αποτυπώνεται στα 5 Μουσεία του.

Η πόλη βρίσκεται λίγα μίλια μακριά από την θάλασσα, τον κόλπο και την κωμόπολη του Morecambe, με παράκτια αξιοθέατα, δίπλα- δίπλα σε καταστήματα, ξενοδοχεία, το Happy Mount Park για πικνίκ, το Superbowl με τις αθλητικές προκλήσεις, το άγαλμα Eric Morecambe, το βραβευμένο Tern Art Project, δίπλα σε περιπατητές και ποδήλατα ή σε μια από τις μικρές υπέροχες κρουαζιέρες.