210.36.47.889 info@studiesineurope.gr

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΣΤΟ KEELE

KeeleUni-RGB_ColourΣπουδές Ιατρικής στην Αγγλία στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Keele που δημιουργήθηκε το 1968 σε μια περιοχή με αυξανόμενο πληθυσμό και αρκετά νοσοκομεία,( η ύπαρξη των οποίων  αποτελεί τό βασικό  κορμό των υποδομών για σπουδές Ιατρικής, ) μετά από απόφαση της τότε κυβέρνησης, για αύξηση των τμημάτων ιατρικής στην Αγγλία και στο Ηνωμένο βασίλειο, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας σε ειδικευμένο και υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό.Το τμήμα Ιατρικής του πανεπιστημίου του Kelee στην Αγγλία,άρχισε να δέχεται προπτυχιακούς φοιτητές το 2003 και έκτοτε δέχεται περί τους 150 από το Ηνωμένο Βασίλειο και την υπόλοιπη Ευρώπη και άλλους τόσους από τον υπόλοιπο κόσμο. Το τμήμα Ιατρικής κατατάχθηκε 4o  σε ένα σύνολο από 33 τμήματα Ιατρικής, στα Πανεπιστήμια της Αγγλίας, από το Sunday Times- Good University Guide το 2017 και με υψηλό επίπεδο ικανοποίησης από την πλευρά των φοιτητών, σε ποσοστό 92.5%.

 

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ KEELE

 

1ος ΤΡΟΠΟΣ

Για κατόχους Απολυτηρίου Γενικού Λυκείου.

Α. Εξετάσεις στην Βιολογία, Χημεία και ένα τρίτο μάθημα επιλογής

Β. Εξετάσεις στο UK Clinical Aptitude Test-

Γ. Συνέντευξη (Interview M.M.I. –Multiple Mini Intervew)

Δ. Υψηλή Πιστοποίηση στην Αγγλική γλώσσα.

E.Υποβολή Personal  Statement.

 

2ος ΤΡΟΠΟΣ

Για κατόχους Ι.Β. (International Baccalaureat)

  1. ΕξετάσειςστοUK Clinical Aptitude Test- UKcat
  2. Συνέντευξη(Interview M.M.I. –Multiple Mini Intervew)

Γ.Υποβολή Personal  Statement.

 

Προετοιμασία επιτυχίας – Μαθήματα –Αιτήσεις.

Αναλαμβάνουμε την προετοιμασία των υποψηφίων φοιτητών Ιατρικής στην Αγγλία, σύμφωνα με το profile κάθε υποψηφίου (Ελληνικό Απολυτήριο –Ι.Β.) και παράλληλα εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις κάθε Ιατρικής Σχολής.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα πατήστε ΕΔΩ.

 

 

Δίδακτρα και κόστος ζωής στην Αγγλία, για σπουδές στην Ιατρική σχολή, του Πανεπιστημίου του Κeele.

 Τα δίδακτρα ανά έτος σπουδών στην Αγγλία, στην Ιατρική σχολή, του Πανεπιστημίου του Κeele, διαμορφώνονται στις 9250 λίρες Αγγλίας για τους Βρετανούς και τους Ευρωπαίους σπουδαστές. Το ποσό αυτό είναι το ίδιο, τόσο για τα πρώτα έτη (preclinical years), όσο και για τα clinical years. Υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης φοιτητικού δανείου από τις τράπεζες, για την κάλυψη του κόστους αυτού, για τους φοιτητές που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα ή κάποια υποτροφία. Τα τραπεζικά δάνεια αυτής της μορφής καλύπτουν όλα τα έτη σπουδών και η αποπληρωμή τους γίνεται με ευνοϊκούς όρους (μετά την ανάληψη εργασίας από τον απόφοιτο και η μηνιαία δόση καθορίζεται με βάση τον εκάστοτε μισθό του).

Οι σπουδαστές έχουν μια πληθώρα επιλογών στέγασης (φοιτητικές εστίες, ενοικιαζόμενα δωμάτια/σπίτια). Το ενδεικτικό κόστος ζωής (περιλαμβάνοντας και το ενοίκιο κατοικίας) είναι 1000 λίρες Αγγλίας μηνιαία.

 

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ KEELE (UNIVERSITY OF KEELE)

Keele_University_Medical_SchoolΤο Πανεπιστήμιο του Keele (University of Keele), ιδρύθηκε το 1949 (ως College North Staffordshire) και έλαβε το σημερινό τίτλο το 1962, χάρη στο χαριτωμένο χωριό του Keele και είναι το μοναδικό Πανεπιστήμιο που έχει λάβει το όνομά του από ένα χωριό.

Είναι ένα από τα νεότερα Πανεπιστήμια στο H.B. με 9.000 σπουδαστές από 120 χώρες και 100.000 απόφοιτους. Διαθέτει από τα παλαιότερα Campus στο H.B., συνεχώς ανακαινιζόμενο και επεκτεινόμενο, με χαρακτηριστικό τις εστίες του που φιλοξενούν το 70% των full-time φοιτητών του.

Το Πανεπιστήμιο του Keele βρίσκεται ανάμεσα στις κωμοπόλεις Stoke- on –Trend και Newcastle –Under- Lyme, με μία ώρα απόσταση από το Liverpool, το Manchester και το Birmingham.

Το University of Keele ανήκει στα 2% πλέον διεθνοποιημένα Πανεπιστήμια ανά τον κόσμο (διεθνείς ακαδημαϊκές συνεργασίες με 70 Ερευνητικά Ινστιτούτα ανά τον κόσμο και Πανεπιστήμια από 40 χώρες).

Είναι στα top 4% of the world’s leading Universities, 1st for Student Satisfaction, University (2014,2015,2016), 1st for Employability (2016) and awarded by Times and Sunday Times as University of the year for Student Experience (2017).

Το University of Keele έχει ακαδημαϊκή δομή με 3 Faculties και 15 Schools  ως εξής:

Faculty of Natural Sciences

  • School of Computing and Maths
  • School of Life Sciences
  • School of Geography, Geology and the Environment
  • School of Chemical and Physical Sciences
  • School of Psychology
  • Institute of Liberal Arts and Sciences

 

Faculty of Humanities and Social Sciences

  • School of Humanities
  • Keele Management School
  • School of Law
  • School of Social Science and Public Policy
  • School of Politics, Philosophy, International Relations and Environment
  • Language Centre

 

Faculty of Medicine and Health Sciences

  • School of Health and Rehabilitation
  • School of Medicine
  • School of Nursing and Midwifery
  • School of Pharmacy

 

Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ UNIVERISTY OF KEELE

Το University of Keele στην Αγγλία, ευρίσκεται στο Βόρειο Staffordshire, σε ;απόσταση αναπνοής από το χωριό Keele το New castle- under- Lyme και το Stoke-on-Trent.

Η ευρύτερη περιοχή του Βόρειου Staffordshire έχει πληθυσμό 460.000 κατοίκων.

Η ενορία του Keele έχει πληθυσμό 5.000 κατοίκων, με ιστορία που ξεκινά από τον Μεσαίωνα, ιστορία που αποτυπώνεται στην αρχιτεκτονική των κτιρίων του.

Το Stoke-on- Trent είναι πόλη με 250.000 κατοίκους και θεωρείται η ιστορική πηγή της βιομηχανίας κεραμικών αλλά σήμερα, πλέον, κέντρο διανομών (Logistics) και βάση βιομηχανίας υπηρεσιών. Χαρακτηριστική η παρουσία της Michelin από τη δεκαετία του 1920, αριθμώντας σήμερα 9.000 εργαζομένους.

Το 2016 το Stoke- on –Trend κατατάχθηκε η δεύτερη καλύτερη πόλη στο H.B. για να εγκατασταθεί μια σύγχρονη επιχείρηση.

Το Newcastle- under- Lyme είναι εμπορική πόλη με 75.000 κατοίκους, με ιστορία από τον 12o αιώνα, και δυναμικό παρόν με βιομηχανίες σιδήρου, δομικών υλικών, ειδών ένδυσης, H/Y, ηλεκτροκινητήρων ,μηχανημάτων αλλά και επιχειρηματικών κέντρων.