ΝΕΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Μια ακόμα σημαντική διεθνή επιτυχία προσμετρά η επιστημονική κοινότητα η οποία τα τελευταία χρόνια αναγνωρίζεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης καθώς όλο και πιο πολλοί έλληνες επιστήμονες αναλαμβάνουν τα ηνία Πανευρωπαϊκών Επιστημονικών Εταιρειών.

Μια τέτοια είδηση μας έρχεται και από την Επεμβατική Ακτινολογία όπου ο Καθηγητής Επεμβατικής Ακτινολογίας και Υπεύθυνος της Μονάδας Επεμβατικής Ακτινολογίας-Αγγειογραφίας του Β΄ Εργαστηρίου Ακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κ. Ηλία Μπρούντζος, έπειτα από θητεία πολλών ετών σε διάφορες θέσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Επεμβατικής Ακτινολογίας (Cardiovascular and Interventional Radiology Society of Europe-CIRSE) στο τελευταίο συνέδριο της εταιρείας που έγινε πριν μερικές μέρες στη Λισσαβώνα, εκλέχθηκε Πρόεδρος της Εταιρείας για την επόμενη διετία.

H CIRSE έχει 6000 μέλη στην Ευρώπη, ενώ αντεπιστέλλοντα μέλη είναι όλες σχεδόν οι Εταιρείες της Επεμβατικής Ακτινολογίας της Νότιας Αμερικής, της Ινδίας, της Κίνα και της Ιαπωνίας.

Αποστολή της Εταιρείας είναι η εκπαίδευση και η πιστοποίηση των ιατρών που ειδικεύονται στις ελάχιστα επεμβατικές θεραπευτικές τεχνικές. Η CIRSE oργανώνει τρία ετήσια ευρωπαϊκά συνέδρια, χορηγεί δίπλωμα (European Board Interventional Radiology EBIR) και έχει εκπονήσει διδακτέα ύλη (curriculum), τα οποία έχουν γίνει αποδεκτά στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.  

Πρόκειται για μία πολύ τιμητική διάκριση της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο καταλαμβάνει υψηλή θέση στις διεθνείς κατατάξεις, παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

 

ΠΗΓΗ: Ανθή Αγγελοπούλου 

http://iatrikesexelixeis.gr

ΓΙΝΕ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΩΡΑ! : 210 3647889Επικοινωνία