ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ – NOTTINGHAM

NOTTINGHAMΣπουδές Ιατρικής στην Αγγλία στο Πανεπιστήμιο του Νόττινχαμ, που ιδρύθηκε το 1881 στο κέντρο της πόλης, με κατασκευή του κτιρίου της 1ης εγκατάστασης από ανώνυμο ευεργέτη. Η μετακίνησή του στο σημερινό campus σπουδών έγινε το 1928. Το 1970 ιδρύθηκε η Ιατρική σχολή του Nottingham στη Αγγλία και το 2003 η νέα Ιατρική Πανεπιστημιούπολη και το γενικό νοσοκομείο Derby City. Το νέο Campus της Ιατρικής σχολής του Notinham στην Αγγλία (Jubilee) 65 στρεμμάτων με επένδυση 50.000.000 δολαρίων δημιουργήθηκε  το 2009, κερδίζοντας από τότε πολλά βραβεία χάρη στις φιλικές περιβάλλον λειτουργίες του. Το μεγαλύτερο Campus του Πανεπιστημίου είναι το Park καταλαμβάνοντας έκταση 300 στρεμμάτων.  Το King’s Meadown Campus δημιουργήθηκε το 2005 σε έκταση 100 στρεμμάτων.

Από την αρχή της δημιουργίας του, το Πανεπιστήμιο Νόττινχαμ προσέλκυσε υψηλού προφίλ καθηγητές συμπεριλαμβανομένων των Albert Einstein, Mahatma Gandhi και H.G. Wells.

Αλλά και πρόσφατα στον μεγάλο κατάλογο των ακαδημαϊκών επιτευγμάτων του προστέθηκε το βραβείο Nobel Ιατρικής (Sir Peter Mansfield) και το βραβείο Nobel Οικονομικών Επιστημών (Clive Granger).

Το 2014 κατέλαβε την 8η θέση στο Βρετανικό Top 10 στα αριστεία της Έρευνας.

Το 2017 κέρδισε το βραβείο στην Ηγεσία και Διαχείριση της Ανώτατης εκπαίδευσης από τους Times (Times Higher Education Leadership and Management Awards, THELMA).

Η διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου του Νόττινχαμ, ενισχύεται με τη δημιουργία 2 νέων Πανεπιστημιακών Campus στην Κίνα και στη Μαλαισία.

Το Πανεπιστήμιο του Νόττινχαμ διαθέτει 5 βασικές Σχολές (Schools): Medicine and Health Sciences, Science Engineering, Social Sciences, Art με αντίστοιχα 9,11,16,17 και  Faculties ανά school.

Φιλοξενεί 44.500 φοιτητές (9.000 φοιτητές από 150 χώρες), 300 υψηλού επιπέδου ερευνητές και 9.000 άτομα προσωπικό.

Ανήκει στην ελίτ τω ν κορυφαίων Πανεπιστημίων του κόσμου (top 1% of universities worldwide –Q.S. Ranking 2016), κηρύχθηκε University of the year το 2017 για την αποκατάσταση των αποφοίτων του Times and Sunday Time Graduate Employment.

Τα προγράμματα Ιατρικής, Οικονομικών και Νομικής κατατάσσονται στα TOP 10 του Ηνωμένου Βασιλείου και για το έτος 2017 το Πανεπιστήμιο ευρίσκεται στην 21η θέση ανάμεσα σε 127 Πανεπιστήμια.

 

 

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΝΟΤΙΓΧΑΜ

 

1ος ΤΡΟΠΟΣ

Για κατόχους Απολυτηρίου Γενικού Λυκείου.

Α. Εξετάσεις στην Βιολογία, Χημεία και ένα τρίτο μάθημα επιλογής

Β. Εξετάσεις στο UK Clinical Aptitude Test- UKcat

Γ. Συνέντευξη (Interview M.M.I. –Multiple Mini Intervew)

Δ. Υψηλή Πιστοποίηση στην Αγγλική γλώσσα.

E.Υποβολή Personal  Statement.

 

2ος ΤΡΟΠΟΣ

Για κατόχους Ι.Β. (International Baccalaureat)

Α. ΕξετάσειςστοUK Clinical Aptitude Test- UKcat

B. Συνέντευξη (Interview M.M.I. –Multiple Mini Intervew)

Γ. Υποβολή Personal  Statement.

 

3ος ΤΡΟΠΟΣ –Medicine with foundation year

 Για κατόχους Απολυτηρίου Γενικού Λυκείου.

 Α. Εξετάσεις στην Βιολογία, Χημεία και ένα τρίτο μάθημα επιλογής

Β. Εξετάσεις στο UK Clinical Aptitude Test- UKcat

Γ. Συνέντευξη (Interview M.M.I. –Multiple Mini Intervew)

Δ. Υψηλή Πιστοποίηση στην Αγγλική γλώσσα.

E.Υποβολή Personal  Statement.

 

Για κατόχους Ι.Β. (International Baccalaureat)

Α.ΕξετάσειςστοUK Clinical Aptitude Test- UKcat

B. Συνέντευξη (Interview M.M.I. –Multiple Mini Intervew)

Γ. Υποβολή Personal  Statement.

 

Graduate Entry

  • Πτυχίο με βαθμό 7.0 σε οποιοδήποτε αντικείμενο .
  • (Aptitude Test)
  • Δ. Υψηλή Πιστοποίηση στην Αγγλική γλώσσα.
  • ΥποβολήPersonal  Statement.

 

Προετοιμασία επιτυχίας – Μαθήματα –Αιτήσεις.

Αναλαμβάνουμε την προετοιμασία των υποψηφίων φοιτητών Ιατρικής στην Αγγλία, σύμφωνα με το profile κάθε υποψηφίου (Ελληνικό Απολυτήριο –Ι.Β.) και παράλληλα εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις κάθε Ιατρικής Σχολής.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα πατήστε ΕΔΩ.

 

Δίδακτρα Ιατρικής και κόστος ζωής στην Αγγλία στο Πανεπιστήμιο του Nottingham, στην Ιατρική σχολή.

Τα δίδακτρα Ιατρικής στην Αγγλία, στο Πανεπιστήμιο του Nottingham, ανά έτος σπουδών διαμορφώνονται στις 9250 λίρες Αγγλίας για τους Βρετανούς και τους Ευρωπαίους σπουδαστές. Το ποσό αυτό είναι το ίδιο, τόσο για τα πρώτα έτη (preclinical years), όσο και για τα clinical years. Υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης φοιτητικού δανείου από τις τράπεζες, για την κάλυψη του κόστους αυτού, για τους φοιτητές που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα ή κάποια υποτροφία. Τα τραπεζικά δάνεια αυτής της μορφής καλύπτουν όλα τα έτη σπουδών και η αποπληρωμή τους γίνεται με ευνοϊκούς όρους (μετά την ανάληψη εργασίας από τον απόφοιτο και η μηνιαία δόση καθορίζεται με βάση τον εκάστοτε μισθό του).

Οι σπουδαστές έχουν μια πληθώρα επιλογών στέγασης (φοιτητικές εστίες, ενοικιαζόμενα δωμάτια/σπίτια). Το ενδεικτικό κόστος ζωής (περιλαμβάνοντας και το ενοίκιο κατοικίας) είναι 1000 λίρες Αγγλίας μηνιαία.

 

ΝΟΤΙΓΧΑΜ: Η ΠΟΛΗ (Nottingham)

Το Νόττινχαμ είναι πόλη της Αγγλίας, χτισμένη στη συμβολή ποταμών με 320.000 κατοίκους. Έχει αναπτυγμένη βιομηχανία παραγωγής δαντελών, υφασμάτων, πλεκτών, μηχανών, δερμάτινων, χημικών και φαρμακευτικών προϊόντων.

Είναι σημαντικό πνευματικό κέντρο με πανεπιστήμια, σχολές, μουσεία, πινακοθήκες, βιβλιοθήκες, γκαλερί, κάστρο, καθεδρικό ναό, πάρκα και αξιόλογα μνημεία του 15ου αιώνα. Η περιοχή είναι πλούσια σε γαιάνθρακες γι αυτό και το πολλά ανθρακωρυχεία και η ονομασία της ως ‘’ πόλη των ανθρακωρύχων’’ αλλά συνδέεται και με τον θρύλο του Ρομπέν των Δασών.

Πόλη κορυφαίος προορισμός για ψώνια, με εμπορικούς δρόμους γύρω από την πλατεία της Παλαιάς Αγοράς (η μεγαλύτερη στην Αγγλία).

Με τα πανεπιστήμια και τα κολλέγια αποτελεί πόλο έλξης διεθνών φοιτητών, με χαμηλό κόστος ζωής.

Ειδικοί στην εργασιακή ψυχολογία ανέδειξαν το Νόττινχαμ ως μία από τις πόλεις της Αγγλίας που αξίζει να εργασθεί κάποιος, εξισορροπώντας καλύτερα επαγγελματική και προσωπική ζωή.