ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΣΤΟ ST GEORGE’S UNIVERSITY OF LONDON

ST.GEORGE1Οι σπουδές ιατρικής στο πανεπιστήμιο St. George’s University of London, στην Αγγλία, είναι εξαετούς διάρκειας και οδηγούν στην απόκτηση διπλώματος MBBS. Στη συνέχεια οι απόφοιτοι του Ιατρικού προγράμματος σπουδών στο St. George στην Αγγλία, μπορούν να συνεχίσουν στο μονοετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα άσκησης επαγγέλματος που απευθύνεται σε νέους αποφοίτους ιατρικής.

Το τμήμα ιατρικής του Πανεπιστημίου St. George’s University of London,στην Αγγλία,  συνεργάζεται με τα ομώνυμα νοσοκομεία στην περιοχή του Λονδίνου, όπως το St. George’s at Kings College, το St. George’s at Teddington, το St. George’s Hospital στο campus του πανεπιστημίου και τα Queen Mary- St. George’s University Hospitals NHS Foundation Trust.

 Η εκπαίδευση Ιατρικής στο St. George’s University στην Αγγλία, είναι προσανατολισμένη στον ασθενή και την επικοινωνία με αυτόν. Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους οι φοιτητές Ιατρικής, έχουν δύο φορές τη δυνατότητα να επιλέξουν αντικείμενο για περεταίρω εξειδίκευση. Επίσης ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη διαεπαγγελματική εκπαίδευση, όπου ο ένας σπουδαστής μοιράζεται τις γνώσεις και τις δεξιότητές του με τον άλλο.

Επίσης ένα μεγάλο μέρος από το διδακτικό προσωπικό είναι κλινικοί γιατροί/ νοσηλευτές. Οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν στο τέταρτο έτος των σπουδών τους το πτυχίο iBSc και να συνεχίσουν τις σπουδές τους για την απόκτηση του MBBS, στην ιατρική σχολή St. George’s University στην Αγγλία.

 

Απαιτήσεις εισαγωγής στην ιατρική σχολή του  st. George’s university of london στην Αγγλία.

1ος ΤΡΟΠΟΣ

Για κατόχους Απολυτηρίου Γενικού Λυκείου.

Α. Εξετάσεις στην Βιολογία, Χημεία και ένα τρίτο μάθημα επιλογής

Β. Εξετάσεις στο UK Clinical Aptitude Test-

Γ. Συνέντευξη (Interview M.M.I. –Multiple Mini Intervew)

Δ. Υψηλή Πιστοποίηση στην Αγγλική γλώσσα.

E.Υποβολή Personal  Statement.

2Ος ΤΡΟΠΟΣ

Για κατόχους Ι.Β. (International Baccalaureat)

  1. ΕξετάσειςστοUK Clinical Aptitude Test- UKcat  

B.. Συνέντευξη (Interview M.M.I. –Multiple Mini Intervew)

Γ.Υποβολή Personal  Statement.

 

Προετοιμασία επιτυχίας – Μαθήματα –Αιτήσεις.

Αναλαμβάνουμε την προετοιμασία των υποψηφίων φοιτητών Ιατρικής στην Αγγλία, σύμφωνα με το profile κάθε υποψηφίου (Ελληνικό Απολυτήριο –Ι.Β.) και παράλληλα εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις κάθε Ιατρικής Σχολής.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα πατήστε ΕΔΩ.

 

Δίδακτρα και κόστος ζωής στο St. George’s University of London στην Αγγλία ,

 

Τα δίδακτρα ανά έτος σπουδών διαμορφώνονται στις 9250 λίρες Αγγλίας για τους Βρετανούς και τους Ευρωπαίους σπουδαστές. Το ποσό αυτό είναι το ίδιο, τόσο για τα πρώτα έτη (preclinical years), όσο και για τα clinical years. Υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης φοιτητικού δανείου από τις τράπεζες, για την κάλυψη του κόστους αυτού, για τους φοιτητές που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα ή κάποια υποτροφία. Τα τραπεζικά δάνεια αυτής της μορφής καλύπτουν όλα τα έτη σπουδών και η αποπληρωμή τους γίνεται με ευνοϊκούς όρους (μετά την ανάληψη εργασίας από τον απόφοιτο και η μηνιαία δόση καθορίζεται με βάση τον εκάστοτε μισθό του).

Οι σπουδαστές έχουν μια πληθώρα επιλογών στέγασης (φοιτητικές εστίες, ενοικιαζόμενα δωμάτια/σπίτια). Το ενδεικτικό κόστος ζωής (περιλαμβάνοντας και το ενοίκιο κατοικίας) είναι 1000 λίρες Αγγλίας μηνιαία.

 

Το πανεπιστήμιο St. George’s University of London στην Αγγλία,

 ST.GEORGEΤο St. George’s University στο Λονδίνο, είναι ένα πανεπιστήμιο αφιερωμένο περισσότερο από 250 χρόνια στην ανθρώπινη υγεία, όσον αφορά στην εκπαίδευση, στην κατάρτιση αλλά και στην έρευνα.

Ιδρύθηκε το 1733 μέσα από το Νοσοκομείο του St. George, διαθέτονται 3 όροφοι, φιλοξενώντας 30 ασθενείς σε 2 θαλάμους, έναν για τους άνδρες και έναν για τις γυναίκες.

Το 1751 αρχίζει η επίσημη εγγραφή φοιτητών Ιατρικής και τα ακαδημαϊκά μαθήματα.

Σήμερα έχει 3.000 φοιτητές από περισσότερες των 100 χωρών ανά τον κόσμο.. Σε αυτή την πορεία στον χρόνο έχει να επιδείξει, σημαντικούς απόφοιτους, σπουδαίους ιατρούς και ιατρικά επιτεύγματα μοναδικά.

Το 1796 ο Edward Jenner, απόφοιτος του Πανεπιστημίου, εκτελεί τον πρώτο εμβολιασμό κατά της ευλογιάς. Το 1858 ο Henry Gray (μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας) δημοσιεύει την 1η έκδοση της Ανατομίας σε 750 σελίδες με τη βοήθεια του φίλου του Henry Vandyke Carter (ο οποίος επιμελήθηκε την εικονογράφηση). Η εικονογράφηση βασίστηκε στα δοκίμια ανατομών που κατασκεύασε ο ίδιος ο Gray από τον εαυτό του, με επίπονο και μεθοδικό τρόπο, επιδιώκοντας να γίνει άριστος γνώστης της Ανατομίας. Ακολούθησε 2η έκδοση το 1860. Το βιβλίο αυτό εξακολουθεί να εκδίδεται, βελτιωμένο βέβαια ως αυθεντικό εγχειρίδιο, για τους ανά τον κόσμο φοιτητές Ιατρικής.

Το 1954 ο Aubrey Leatham, κορυφαίος καρδιολόγος του Πανεπιστημίου St. George και του Νοσοκομείου St. George, σχεδιάζει μια βελτιωμένη, σύγχρονη έκδοση του στηθοσκοπίου και επινοεί τον πρώτο βηματοδότη καρδιάς στον κόσμο.

Το 1958 ο πρώτος μόνιμος βηματοδότης τοποθετείται στο St. George. Το 1978 ο καθηγητής Patrick Steptoe (απόφοιτος του St. George) πρωτοπόρος στη θεραπεία γονιμότητας μαζί με το βιολόγο και φυσιολόγο Robert Edwards, επιτυγχάνουν την πρώτη εξωσωματική γονιμοποίηση (I.V.F.), που οδηγεί στη γέννηση του πρώτου μωρού.Το 2008 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του St. George γίνεται με επιτυχία η υπ’ αριθμόν 50.000 επέμβαση τοποθέτησης βηματοδότη.  

Το Πανεπιστήμιο του St. George παρέχει μια μοναδική, παγκόσμια, ακαδημαϊκή αποκλειστικότητα εκπαίδευσης στις επιστήμες Υγείας και Ιατρικής και με Πανεπιστημιούπολη που μοιράζεται ένα Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του St. George, υπό την εποπτεία του N.H.S. της Αγγλίας.

Οι φοιτητές πεζοί μετακινούνται από το αμφιθέατρο διδασκαλίας, στις κλινικές, στα εργαστήρια, ευρισκόμενοι σε Ιατρικό Ακαδημαϊκό και επαγγελματικό περιβάλλον από την πρώτη μέρα της φοίτησης τους.

Το Πανεπιστήμιο του St. George συγκαταλέγεται σταθερά τα τελευταία χρόνια στις 250 καλύτερες Ιατρικές του κόσμου και στις 100 καλύτερες της Ευρώπης.

 

 Η πόλη του Λονδίνου

Το Λονδίνο, είναι πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, με 7.500.000 κατοίκους.

Αποτελεί μία παγκόσμια πόλη, το δεύτερο μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο του κόσμου, μετά τη Νέα Υόρκη, έχει το μεγαλύτερο Α.Ε.Π. στην Ευρώπη, φιλοξενώντας τις 100 από τις 500 κορυφαίες εταιρείες στην Ευρώπη, με 14.000.000 κατοίκους, στην ευρύτερη Μητροπολιτική περιοχή.

Η επιρροή του Λονδίνου στα παγκόσμια δρώμενα στην εκπαίδευση, στην οικονομία, στην πολιτική, στα Μ.Μ.Ε. , στη μόδα, στις Τέχνες, στο lifestyle και στον πολιτισμό είναι κυρίαρχης σημασίας.

Το οργανωμένο δίκτυο συγκοινωνιών, με κυρίαρχο το μετρό – το παλιότερο στον κόσμο και το δεύτερο σε έκταση μετά από αυτό της Σανγκάης.

Ζώντας στο Λονδίνο, ζεις σε ένα περιβάλλον με εξελισσόμενη την ιστορία του δυτικού πολιτισμού, με μνημεία και αξιοθέατα, ίσως τα περισσότερα, από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο που μπορείς να τα επισκεφθείς μέσω 3 διαδρομών και περισσότερων των 80 στάσεων.

ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Το Λονδίνο με τα διάσπαρτα 28 Πανεπιστήμια του, τα περισσότερα φημισμένα ανά τον κόσμο- φιλοξενεί αρκετούς από τους καλύτερους φοιτητές της Ευρώπης και του κόσμου, με ιστορία από τον 18ο αιώνα, και απόφοιτους που έχουν διαμορφώσει αποφασιστικά την παγκόσμια ιστορία των επιστημών και της εκπαίδευσης. Σήμερα στο Λονδίνο σπουδάζουν περισσότερο από 400.000 φοιτητές από όλο τον κόσμο.

Ανάμεσα στα Πανεπιστήμια του Μητροπολιτικού Λονδίνου, ξεχωριστή θέση κατέχει το University of London που αποτελείται από αυτόνομα κολέγια και άλλα εκπαιδευτήρια, με ξεχωριστή θέση να κατέχουν  τα πλέον διακεκριμένα και κορυφαία στην υφήλιο:

  • Το Imperial College (αποχώρησε 2007)
  • ΤοC.L. (University College of London)
  • Το Kings College London
  • ΤοS.S. (London School of Economics)
  • ΤοQueen Mary University of London
  • Το Goldsmiths University of London