ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ – PLYMOUTH

ΠΛΥΜΟΥΘPeninsula-Medical-School-logoΗ Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο του Πλύμουθ (Plymouth University Peninsula School of Medicine) στην Αγγλία παρέχει σπουδές προσανατολισμένες σε 3 άξονες: Εξαιρετική κλινική εκπαίδευση, Ισχυρή δέσμευση και σχέσεις με την κοινωνία, Παγκόσμιας εμβέλειας Ιατρική έρευνα. Εξαιρετική κλινική εκπαίδευση, ισχυρή δέσμευση σπουδών  από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες του πενταετούς προγράμματος  Σπουδών Ιατρικής σε 2 Πανεπιστημιακά νοσοκομεία της πόλης: Το Derriford στην Αγγλία που είναι ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Ευρώπης και το μοναδικό κέντρο τραυμάτων στην περιοχή του Ντέβον και της Κορνουάλλης και το νοσοκομείο Torbay.Παράλληλα η Ιατρική Σχολή του Πλύμουθ στην Αγγλία  έχει διαμορφώσει στενή σχέση με το Δημόσιο Σύστημα Υγείας (NHS), παρέχοντας στους φοιτητές, στο πλαίσιο σπουδών Ιατρικής, τις ιδανικές ευκαιρίες μάθησης μέσα από αδιάλειπτη πρακτική υγειονομική εκπαίδευση.Τέλος, το Clinical Skill Resource Center του Πανεπιστημίου του Πλύμουθ στην Αγγλία, παρέχει τη δυνατότητα εξομοίωσης νοσοκομειακού περιβάλλοντος καθώς και περιβάλλοντος συνθηκών μονάδων εντατικής θεραπείας.

Πυρήνα της Ιατρικής ερευνητικής δραστηριότητας του Πανεπιστημίου αποτελεί το The Institute of Translational and Stratified Medicine (ITSMED) (πρόσφατη επένδυση 17 εκατομμυρίων λιρών) με μεγάλες ερευνητικές ομάδες με αναγνωρισμένη διεθνή αναγνώριση και εμπειρία, σε 3 ομάδες έρευνας: Καρκίνος, Κλινικές Νευροεπιστήμη και μόλυνση και έρευνα Δημόσιας Υγείας.

Το Research Excellence Framework (REF) 2015 το κατέταξε στην πρώτη θέση στο Η.Β. για την ποιότητα των ερευνητικών αποτελεσμάτων στην κλινική Ιατρική, πάνω από τις Ιατρικές Σχολές της Οξφόρδης και του Cambridge. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον μεταπτυχιακό φοιτητή Chris Lovergrove, στην Κλινική έρευνα (MClinRes) χρηματοδοτείται από το Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας (NIHR) και βραβεύτηκε από το Royal College of Physicians στο Εδιμβούργο, δείχνοντας ότι το πρόγραμμα MClinRes που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Ιατρικής του Plymouth προετοιμάζει τους κλινικούς ιατρούς με τις δεξιότητες που απαιτούνται για να πετύχουν ως κλινικοί ακαδημαϊκοί.

 

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ PLYMOUTH UNIVERSITY 

 

1ος ΤΡΟΠΟΣ

Για κατόχους Απολυτηρίου Γενικού Λυκείου.

Α. Εξετάσεις στην Βιολογία, Χημεία και ένα τρίτο μάθημα επιλογής

Β. Εξετάσεις στο UK Clinical Aptitude Test- UKcat

Γ. Συνέντευξη (Interview M.M.I. –Multiple Mini Intervew)

Δ. Υψηλή Πιστοποίηση στην Αγγλική γλώσσα.

E.Υποβολή Personal  Statement.

 

2ος ΤΡΟΠΟΣ

Για κατόχους Ι.Β. (International Baccalaureat)

Α. ΕξετάσειςστοUK Clinical Aptitude Test- UKcat

B. Συνέντευξη (Interview M.M.I. –Multiple Mini Intervew)

Γ. Υποβολή Personal  Statement.

 

Όσοι από τους υποψηφίους πληρούν τα κριτήρια εισαγωγής για το συγκεκριμένο ακαδημαϊκό έτος, καλούνται σε συνέντευξη, όπου γίνεται και η τελική επιλογή από το πανεπιστήμιο.

Γλωσσική επάρκεια

  • IELTS: 7.5 ή ανώτερο με 7.0 κατ’ ελάχιστο στα επιμέρους modules. Η εξέταση πρέπει να έχει διενεργηθεί μέσα σε 12 το πολύ μήνες πριν από την εισαγωγή του υποψηφίου. Εναλλακτικά:
  • IBEnglish B SL με σκορ 6.

 

Προετοιμασία επιτυχίας – Μαθήματα –Αιτήσεις.

Αναλαμβάνουμε την προετοιμασία των υποψηφίων φοιτητών Ιατρικής στην Αγγλία, σύμφωνα με το profile κάθε υποψηφίου (Ελληνικό Απολυτήριο –Ι.Β.) και παράλληλα εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις κάθε Ιατρικής Σχολής.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα πατήστε ΕΔΩ.

 

 

Δίδακτρα Ιατρικής και κόστος ζωής στην Αγγλία στο Πανεπιστήμιο του Plymouth  στην Ιατρική σχολή.

Τα δίδακτρα Ιατρικής στην Αγγλία, στο Πανεπιστήμιο του Plymouth, ανά έτος σπουδών, διαμορφώνονται στις 9250 λίρες Αγγλίας για τους Βρετανούς και τους Ευρωπαίους σπουδαστές. Το ποσό αυτό είναι το ίδιο, τόσο για τα πρώτα έτη (preclinical years), όσο και για τα clinical years. Υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης φοιτητικού δανείου από τις τράπεζες, για την κάλυψη του κόστους αυτού, για τους φοιτητές που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα ή κάποια υποτροφία. Τα τραπεζικά δάνεια αυτής της μορφής καλύπτουν όλα τα έτη σπουδών και η αποπληρωμή τους γίνεται με ευνοϊκούς όρους (μετά την ανάληψη εργασίας από τον απόφοιτο και η μηνιαία δόση καθορίζεται με βάση τον εκάστοτε μισθό του).

Οι σπουδαστές έχουν μια πληθώρα επιλογών στέγασης (φοιτητικές εστίες, ενοικιαζόμενα δωμάτια/σπίτια). Το ενδεικτικό κόστος ζωής (περιλαμβάνοντας και το ενοίκιο κατοικίας) είναι 1000 λίρες Αγγλίας μηνιαία.

 

 

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ  ΣΤΟ ΠΛΥΜΟΥΘ

Το Plymouth University είναι ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας, με περισσότερους από 27.000 φοιτητές, που σπουδάζουν ένα μεγάλο εύρος επιστημών, από την Τέχνη και τη Φυσιοθεραπεία μέχρι τη Βιολογία και την Οδοντιατρική.

Η ίδρυσή του χρονολογείται από το 1862 και σήμερα οι Times το κατατάσσουν σε ένα από τα 3 κορυφαία, ανάμεσα στα 200 νεώτερα Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Εδώ συνυπάρχει μια διεθνής κοινότητα 3.000 φοιτητών από περισσότερες από 100 χώρες ανά τον κόσμο, σε προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές.

Το Πλύμουθ αξιολογήθηκε ως το δεύτερο ασφαλέστερο μέρος για να ζήσει κανείς στη Μ. Βρετανία, από την έρευνα Unbroken Britain 2017 της Provident, και η ασφαλέστερη πόλη στη νοτιοδυτική Αγγλία.