210.36.47.889 info@studiesineurope.gr

Αγγλόφωνες σπουδές Ιατρικής στην Ελλάδα για αλλοδαπούς, στην Ιατρική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)

Η Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1942 και φιλοξένησε 385 φοιτητές με 111 εγγραφείσες γυναίκες.

Σήμερα παρέχει προπτυχιακά προγράμματα 6ετούς φοίτησης σύμφωνα με το 5.1.1. του 5ου παραρτήματος της κοινωνικής οδηγίας 2005/36/ΕΚ., και αυτόματη αναγνώριση σε όλες τις χώρες- μέλη της Ε.Ε., με 4000 εγγεγραμμένους φοιτητές, 58 κλινικές και 26 εργαστήρια.

Η Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. συνεργάζεται με νοσοκομεία της πόλης και οι κλινικές της στεγάζονται σε 7 νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τα μητρώα του τμήματος Ιατρικής του Α.Π.Θ. 1117 εσωτερικά και εξωτερικά μέλη ακαδημαϊκά, απαρτίζουν το ενεργό δυναμικό, πλαισιωμένο από το αξιόλογο διοικητικό προσωπικό.

Από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. έχουν αποφοιτήσει περισσότεροι από 30.000 φοιτητές, σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

 

*ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ  ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Α.Π.Θ.)

1) Απολυτήριο

2) Πιστοποίηση Αγγλικής Γλώσσας

3) Personal Statement ή CPSQ test 

4) Interview

5α) Admission Test (Biology- Chemistry- General Knowledge) ή εναλλακτικά 

5β) BMAT, Medi Test- EU ή A Levels.

 

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ- ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

  1. Συγκρότηση Φακέλου υποψηφιότητας – αίτησης (Personal  Statement, CPSQ Test,…)
  2. Μαθήματα προετοιμασίας για το Interview αξιοποιώντας την ευρωπαϊκή εμπειρία μας.
  3. Μαθήματα προετοιμασίας για το AdmissionTestή το BMAT, το MediTestEU, ή τα ALevels, το GCE.

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  ΓΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ 

Το αγγλόφωνο πρόγραμμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης λειτουργεί από το ακαδημ,έτος 2020-2021.

 

Η ξενόγλωσση Ιατρική Σχολή της  Θεσσαλονίκης  λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2020, με 60 φοιτητές κατ’ έτος, δίδακτρα 12.000  ευρώ  και πιστοποιούμενο με άριστα από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), αποτελώντας το πρώτο ξενόγλωσσο προπτυχιακό πρόγραμμα Ιατρικής στην Ελλάδα.

Την τελευταία χρονιά κατετέθησαν 950 αιτήσεις υποψηφίων από 20 χώρες.

Η δημιουργία στηρίχθηκε στην εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 4692/2020,σχετικά με τη λειτουργία Ξενόγλωσσων τμημάτων Σπουδών στην Ελλάδα για αλλοδαπούς  μη κατόχων ελληνικού απολυτηρίου και με τα τελευταία 2 έτη Λυκειακών σπουδών εκτός Ελλάδος.

Η πόλη της Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδος με πληθυσμό 315.000 και μητροπολιτικά 1.100.000 κατοίκων.

Η Θεσσαλονίκη δημιουργήθηκε το 315 π.Χ. από τη συνένωση 26 μικρών πόλεων γύρω από το Θερμαϊκό κόλπο. Η στρατηγική του θέση της έδωσε διεθνή ακτινοβολία   και αποτέλεσε το σταυροδρόμι Ανατολής – Δύσης, στη διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας της.

Με κλίμα μεσογειακό και μεγάλη ηλιοφάνεια, είναι μια πόλη με δραστήριους, φιλικούς και φιλόξενους κατοίκους, ξένους επισκέπτες που θαυμάζουν τα πολυάριθμα αξιοθέατα (μνημεία, κτίσματα, γειτονιές, συνοικίες) αλλά και απολαμβάνουν τους χώρους αναψυχής και διασκέδασης που είναι διάσπαρτοι σε όλη την πόλη.

Αξιοσημείωτη είναι η αρχιτεκτονική της πόλης με διάσπαρτα στοιχεία από την μακραίωνη ιστορία της.

Η πόλη της Θεσσαλονίκης διαθέτει πληρέστατο δίκτυο μεταφορών (αεροπορικών, σιδηροδρομικών, οδικών, υπό αποπεράτωση Μετρό 2023, αστικών, ποδηλατοδρόμων και ακτοπλοϊκών μεταφορών).

Εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοπτικοί σταθμοί καλύπτουν τον παλμό της πόλης καλύπτοντας και γεγονότα πανελλαδικής και παγκόσμιας απήχησης.

Η πόλη έχει παντού τη σφραγίδα της μακρόχρονης ιστορίας της (μνημεία, εκκλησίες, λουτρά, ιστορικά ξενοδοχεία) αλλά και της σύγχρονης ζωής της, με θέατρα, κινηματογράφους, πολιτιστικά κέντρα , κτίρια σύγχρονης αρχιτεκτονικής.

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης εδρεύουν 4 κρατικά – δημόσια Πανεπιστήμια: το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (το μεγαλύτερο σε μέγεθος Ελληνικό Πανεπιστήμιο), Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και η Σ.ΣΑΣ.