Αγγλόφωνες Σπουδές Ιατρικής Στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) Για Αλλοδαπούς Πολίτες

 Αγγλόφωνες σπουδές Ιατρικής, στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) αποκλειστικά  για αλλοδαπούς πολίτες.

Η Ιατρική Σχολή ιδρύθηκε το 1837 και εδώ και 184 χρόνια λειτουργίας παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και φιλοξενεί 2054 προπτυχιακούς φοιτητές και 5.000 μεταπτυχιακούς.

Η ίδρυση της Ιατρικής Σχολής ως τμήμα του πρώτου Πανεπιστημίου στην Ελλάδα – Πανεπιστήμιο του Όθωνος, που μετονομάσθηκε σε Εθνικό Πανεπιστήμιο το 1862, το 1911 με τη διχοτόμηση σε Καποδιστριακό και Εθνικό και τέλος το 1932 σε ΕΚΠΑ.

Στα προκλινικά έτη η φοίτηση γίνεται στα κτίρια της Ιατρικής Σχολής στο Γουδί (από το 1928) και στα κλινικά σε 15 Πανεπιστημιακά Νοσοκομειακά.

Σήμερα στελεχώνεται με 980 ακαδημαϊκά στελέχη. 

Η λειτουργία τουΑγγλόφωνου προγράμματος Ιατρικης στην Ιατρική σχολή της Αθήνας , βασίσθηκε στην εφαρμογή του Ν.4692/2022 περί ξενόγλωσσης εκπαίδευσης και πιστοποιήθηκε από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) στις 11/02/2021. 

Στην  ακαδ.χρονιά 2022 -2023 υποδέχθηκε 40 φοιτητές από 11 χώρες (Αγγλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ινδία, Ιορδανία, Καναδάς, Κύπρος, Λίβανος, Μαλδίβες, Νότια Αφρική και Φινλανδία)

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Τα κριτήρια εισαγωγής στην Αγγλόφωνη Ιατρική της Αθήνας για αλλοδαπούς συνοψίζονται στα εξής:

  1. Βαθμός απολυτηρίου Λυκείου- σε Βιολογία, Χημεία, Φυσικής (συντελεστές βαρύτητας 50%) ή άλλων διεθνώς αποδεκτών εξετάσεων *BMAT, SAT, A-LEVEL, 
  2. Interview υποψηφίου (συντελεστής βαρύτητας 30%)
  3. Βιογραφικό σημείωμα – Personal Statement (συντελεστής βαρύτητας 20%)

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι  αλλοδαποί πολίτες απόφοιτοι λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων με φυσική έδρα στην αλλοδαπή και να έχουν παρακολουθήσει με πλήρη φοίτηση τις τελευταίες δύο τάξεις του λυκείου ή αντίστοιχου σχολείου σε χώρα της αλλοδαπής.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ-  ΘΕΣΕΙΣ

Τα ετήσια δίδακτρα ορίζονται στα 13.00 ευρώ και οι θέσεις είναι 40.

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ – ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

1.Διαμόρφωση φακέλου για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος.( Οι αιτήσεις υποβάλλονται από 15 Νοεμβρίου έως 3 Μαρτίου του επόμενου έτους.)

  1. Προετοιμασία για το Interview βασισμένοι στις διεθνείς, αντίστοιχες, συνεντεύξεις.

3.Συγκρότηση της επιστολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ενίσχυση και διάταξη βιογραφικού.

4.Προετοιμασίες για διεθνή τεστ που βελτιώνουν αποφασιστικά τις επιδόσεις του απολυτήριο Λυκείου (A- Levels, BMAT, SAT).

Στόχος μας να μεγιστοποιήσουμε- αριστοποιήσουμε  τις βαθμολογίες των συντελεστών βαρύτητας, καθώς το απολυτήριο Λυκείου είναι δεδομένο και δε μεταβάλλεται.

Η πόλη της Αθήνας

Η Αθήνα είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου με ιστορία, τεκμηριωμένη από το 3.200 π.Χ.

Η Αθήνα είναι (από το 1834) η πρωτεύουσα της Ελλάδος, η μεγαλύτερη πλέον πυκνοκατοικημένη πόλη της χώρας με μητροπολιτικό πληθυσμό 3.200.000 κατοίκων.

Η μακρόχρονη ισοτρία της κληρονόμησε στην πόλη κορυφαία μνημεία με εμβληματικότερο όλων τον Παρθενώνα.

Γεωμορφολογικά η Αθήνα απλώνεται στο λεκανοπέδιο της Αττικής, περικλειόμενο από 5 βουνά (στα δυτικά το Όρος Αιγάλεω και το Ποικίλο Όρος, στα Βορειοδυτικά την Πάρνηθα με τον Εθνικό Δρυμό, στα βορειανατολικά την Πεντέλη, στα ανατολικά τον Υμηττό).

Η Αθήνα είναι χτισμένη γύρω από αρκετούς λόφους που παρέχουν υπέροχη θέα στην πόλη. Ιστορικοί ποταμοί (Κηφισός, Ιλισός, Ηριδανός) διασχίζουν την πόλη.

Την Αθήνα κοσμούν αναρίθμητα μνημεία και κτίρια που ενσωματώνουν αρχιτεκτονικούς ρυθμούς από τον νεοκλασικό μέχρι το μοντέρνο, πανέμορφες πλατείες, γοητευτικές συνοικίες με εναλλαγές εικόνων ζωής, ελκυστικά προάστια, πάρκα, άλση, μουσεία κ.λπ.

Η πόλη της Αθήνας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα αποτελεί σημαντικό ταξιδιωτικό προορισμό, με σημαντικές υποδομές φιλοξενίας και κοινωνικές εξυπηρετήσεις.

Η πόλη της Αθήνας φιλοξενεί πολλά Πανεπιστήμια (ΕΜΠ, ΠΔΑ, ΟΠΑ, Πάντειο, Γεωπονικό, ΑΣΚΤ, Χαροκόπειο, ΑΣΠΑΙΤΕ) με κορυφαίο και μεγαλύτερο το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Το ΕΚΠΑ αποτελεί το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της χώρας (1836), με 101604 φοιτητές (88.302 προπτυχιακούς και 13.302 μεταπτυχιακούς), 3100 ακαδημαϊκά στελέχη και 1058 διοικητικά.

Κατατάσσεται  από το Times Higher Education στη θέση 501-600 στην παγκόσμια λίστα.

Διαθέτει 9 ευρύτερες ακαδημαϊκές μονάδες (σχολές), 43 τμήματα και 200 μεταπτυχιακά προγράμματα και 200 μεταπτυχιακά προγράμματα με 7.106 φοιτητές να έχουν ξένη υπηκοότητα.

Στο ΕΚΠΑ από το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 λειτουργεί Αγγλόφωνο Σχολή Ιατρικής, αποκλειστικά για αλλοδαπούς φοιτητές.