ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΣΤΟ TRINITY COLLEGE DUBLIN

Το Trinity College Dublin είναι το κορυφαίο Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου, ιδρύθηκε το 1592 από τη Βασίλισσα Ελισάβετ Α΄ και διαμορφώθηκε σύμφωνα με τα πρότυπα του Πανεπιστημίων του Cambridge, Oxford, St. John’s. Μάλιστα ένας απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Δουβλίνου μπορεί να λάβει ισοδύναμο πτυχίο σε οποιοδήποτε από τα Πανεπιστήμια Oxford-Cambridge χωρίς επιπλέον εξέταση. 

Το Trinity College Dublin διακρίνεται για τα Ιατρικά και ανθρωπιστικά προγράμματα που παρέχει με το 30% των φοιτητών του να προέρχονται από το εξωτερικό και κατάταξη στα top 50 του QS World University Rankings.

Από το 2008 η δομή του Πανεπιστημίου του Trinity College Dublin διαμορφώθηκε ως εξής:

  • Σχολή Επιστημών Υγείας 
  • Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών
  • Σχολή Τεχνολογίας, Μηχανικής και Μαθηματικών 

 

Σήμερα φοιτούν 12.000 προπτυχιακοί και 4.800 μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Η Ιατρική Σχολή (School of Medicine at Trinity) δημιουργήθηκε το 1711 και υποστηρίζεται ,από δύο κύρια νοσοκομεία γενικής εκπαίδευσης: το St. James’s Hospital και το Tallaght Hospital. 

Τα ανωτέρω νοσοκομεία συνεργάζονται και με τα εξής εξειδικευμένα νοσοκομεία Royal Victoria Eye and Ear Hospital, το National Rehabilitation Hospital, το Our Lady’s Children’s Hospital (Crumlin), το Our Lady’s Hospital and Care Services (Blackrock’s), τοBlackrock Clinic, το Coombe Women and In fants University Hospital, το Hermitage Medical Clinic, το Naas General Hospital, το Peamount Hospital και το St Patrick’s University Hospital. 

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ TRINITY UNIVERSITY ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ.

Η εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή του Trinity University ,στην Ιρλανδία, απαιτεί εξετάσεις σε Βιολογία, Χημεία, υψηλή πιστοποίηση γλώσσας, καλή επίδοση στο ΗΡΑΤ και συνέντευξη. 

ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 

Η φοίτηση για φοιτητές της Ε.Ε. είναι δωρεάν ωστόσο υπάρχουν ετήσια διοικητικά έξοδα 2.600 ευρώ.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ

  • Trinity College Dublin
  • University College Cork
  • National University of Ireland Galway
  • Royal College of Surgeousin Ireland
  • University College Dublin

Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ (DUBLIN)

Το Δουβλίνο (Dublin) είναι η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας και η μεγαλύτερη πόλη στο νησί. Ευρίσκεται στην ανατολική ακτή του νησιού, στην εκβολή του ποταμού Λίφεϋ, με μητροπολιτικό πληθυσμό 1.700.000 κατοίκων (με πληθυσμό 500.000 κατοίκων η καθαυτού πόλη). 

Η πόλη του Δουβλίνου αναφέρεται από τον Έλληνα χαρτογράφο και αστρονόμο τον Κλαύδιο τον Πτολεμαίο το 140 π.Χ., αλλά με το τωρινό της όνομα ιδρύθηκε το 988 μ.Χ. Από το 1922 που η Ιρλανδία γίνεται ανεξάρτητο κράτος το Δουβλίνο γίνεται η πρωτεύουσά της.

Το Δουβλίνο είναι πόλη με μεγάλη πολιτιστική παράδοση και δράση, τόπος καταγωγής και ζωής μεγάλων λογοτεχνικών μορφών (Τζόναθαν Σουίφτ, Όσκαρ Ουάιλντ, Τζέιμς Τζόυς, Τζωρτζ Μπέρναρντ Σού, Σάμιουελ Μπέκετ). 

Το Δουβλίνο διαθέτει σπουδαία Μουσεία, Βιβλιοθήκες, γκαλερί και πολλούς καλλιτεχνικούς χώρους (ιδιαίτερα στη νότια πλευρά της όχθης του ποταμού, περιοχή με ζωντανό μεσαιωνικό χαρακτήρα της πόλης με στενά σοκάκια και μεσαιωνικά κτίρια, με μεγάλο αριθμό μουσικών σκηνών που προσελκύουν μεγάλο αριθμό τουριστών.

Το Δουβλίνο διαθέτει αρχιτεκτονικά κτίρια υψηλού ενδιαφέροντος, πάρκα και χώρους πρασίνου.

Οι λόφοι, τα όροι, οι λίμνες, τα κάστρα, τα παραθαλάσσια χωριά αποτελούν χώρους υψηλού ενδιαφέροντος για τον επισκέπτη.