ΣΠΟΥΔΕΣ ΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΣΤΟ ROYAL COLLEGE OF SURGEONS ΣΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ (RCSI)

Τo Royal College of Surgeons στην Ιρλανδία, ιδρύθηκε το 1784 με την κύρια Πανεπιστημιούπολη (Campus) να ευρίσκεται στο κέντρο του Δουβλίνου και συμπεριλαμβάνει τις εξής σχολές: Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Φυσικοθεραπείας, Νοσηλευτικής.

Το Royal College of Surgeons in Ireland διαθέτει ως κύριο κέντρο εκπαίδευσης το νοσοκομείο Beaumont αλλά και τα: Connoly Hospital, Royal Victoria Eye and Ear Hospital, το St. Joseph’s Hospital και Hospital Waterford. 

Το RCSI διατηρεί ισχυρές ερευνητικές συνεργασίες σε: Βιοϋλικά και αναγεννητική Ιατρική, Καρκίνο, Νευρολογικές και Ψυχιατρικές διαταραχές, χειρουργική επιστήμη και πρακτική, αγγειακή βιολογία, υγεία πληθυσμού.

Το RCSI 1800 φοιτητές στο πρόγραμμα Ιατρικής, 200 στη Φαρμακευτική, 100 στη Φυσικοθεραπεία και έχει περισσότερους από 26.000 αποφοίτους από 60 χώρες ανά τον κόσμο, αποτελώντας τη μεγαλύτερη Ιατρική Σχολή της Ιρλανδίας, διατηρώντας ισχυρούς δεσμούς διεθνών συνεργασιών (John’s Hopkins – USA, Mc Master και το University of Toronto).

Η Ιατρική Σχολή RCSI εστιάζει στην κατανόηση της σπουδαιότητας της εξατομικευμένης ιατρικής, της υγείας των πληθυσμών και της κλινικής λογοδοσίας, παράλληλα με την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και των αναλυτικών δεξιοτήτων των φοιτητών της.

Παρέχει ερευνητικές ευκαιρίες στους φοιτητές της καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους ως κρίσιμο στοιχείο του προγράμματος σπουδών.

Από το 2015 έως το 2019 υπήρχαν 4192 αναζητηθείσες δημοσιεύσεις, με εξωτερικές χρηματοδοτήσεις 31.000.000 ευρώ.

Οι περιοχές έρευνας είναι: ο καρκίνος, τα βιοϋλικά, η Αγγειακή Βιολογία, η Αναγεννητική Ιατρική, οι Νευρολογικές και Ψυχιατρικές διαταραχές, σε συνεργασία με διεθνείς βιομηχανίες: ALMAC, Oncomark, F. Hoffmann- La Roche, Infection Biosciences, Locate Bio, Inthelia Therapeutics. 

Το RCSI παρέχει ευκαιρίες έρευνας και κλινικών μαθημάτων σε προπτυχιακούς φοιτητές της, με συμπληρωματική άσκηση σε ΗΠΑ και Καναδά.

Το Royal College of Surgeons in Ireland από το 2007 έχει αναπτύξει διεθνείς συνεργασίες, δίνονται ευκαιρίες μερικής φοίτησης στους σπουδαστές του, στα Πανεπιστήμια Columbia, Pennsylvania και Taft. Συμφωνίες συνεργασιών υπάρχουν και με τα Πανεπιστήμια Johns Hopkinhs, Mayo Clinic.

Η συνεργασία ανοίγει το δρόμο στους φοιτητές για κλινική έρευνα ή μαθήματα επιλογής.

Το RCSI πέτυχε το 2021 την υψηλότερη βαθμολογία στην κατάταξη Times Higher Education, University Impact Rankings, ανάμεσα στα Πανεπιστήμια Ιατρικής στην Ιρλανδία.

 

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ROYAL COLLEGE OF SURGEONS  ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ.

Η εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή του Royal College of Surgeons  ,στην Ιρλανδία, απαιτεί εξετάσεις σε Βιολογία, Χημεία, υψηλή πιστοποίηση γλώσσας, καλή επίδοση στο ΗΡΑΤ και συνέντευξη. 

ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 

Η φοίτηση για φοιτητές της Ε.Ε. είναι δωρεάν ωστόσο υπάρχουν ετήσια διοικητικά έξοδα 2.600 ευρώ.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ

  • Trinity College Dublin
  • University College Cork
  • National University of Ireland Galway
  • Royal College of Surgeousin Ireland
  • University College Dublin

Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ (DUBLIN)

Το Δουβλίνο (Dublin) είναι η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας και η μεγαλύτερη πόλη στο νησί. Ευρίσκεται στην ανατολική ακτή του νησιού, στην εκβολή του ποταμού Λίφεϋ, με μητροπολιτικό πληθυσμό 1.700.000 κατοίκων (με πληθυσμό 500.000 κατοίκων η καθαυτού πόλη). 

Η πόλη του Δουβλίνου αναφέρεται από τον Έλληνα χαρτογράφο και αστρονόμο τον Κλαύδιο τον Πτολεμαίο το 140 π.Χ., αλλά με το τωρινό της όνομα ιδρύθηκε το 988 μ.Χ. Από το 1922 που η Ιρλανδία γίνεται ανεξάρτητο κράτος το Δουβλίνο γίνεται η πρωτεύουσά της.

Το Δουβλίνο είναι πόλη με μεγάλη πολιτιστική παράδοση και δράση, τόπος καταγωγής και ζωής μεγάλων λογοτεχνικών μορφών (Τζόναθαν Σουίφτ, Όσκαρ Ουάιλντ, Τζέιμς Τζόυς, Τζωρτζ Μπέρναρντ Σού, Σάμιουελ Μπέκετ). 

Το Δουβλίνο διαθέτει σπουδαία Μουσεία, Βιβλιοθήκες, γκαλερί και πολλούς καλλιτεχνικούς χώρους (ιδιαίτερα στη νότια πλευρά της όχθης του ποταμού, περιοχή με ζωντανό μεσαιωνικό χαρακτήρα της πόλης με στενά σοκάκια και μεσαιωνικά κτίρια, με μεγάλο αριθμό μουσικών σκηνών που προσελκύουν μεγάλο αριθμό τουριστών.

Το Δουβλίνο διαθέτει αρχιτεκτονικά κτίρια υψηλού ενδιαφέροντος, πάρκα και χώρους πρασίνου.

Οι λόφοι, τα όροι, οι λίμνες, τα κάστρα, τα παραθαλάσσια χωριά αποτελούν χώρους υψηλού ενδιαφέροντος για τον επισκέπτη.