ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΣΤΟ UNIVERSITY COLLEGE CORK

     Η Ιατρική Σχολή (Medical University) του University College Cork στην Ιρλανδία, είναι μία από τις 5 σχολές του School of Medicine and Health Sciences με τις άλλες 4 να είναι: Physiology, Biomedical Science, Neuroscience, Medical and Surgical Nursing of individuals with Cardiorespiratory Problems.

Το University College Cork έχει σημαντικότατη ερευνητική δραστηριότητα με ένα από τα υψηλότερα ερευνητικά έσοδα στην Ιρλανδία.

Από το 2008 το University College Cork ήταν το πρώτο ίδρυμα που χρησιμοποίησε εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα για έρευνα κάτω από αυστηρότατα πρωτόκολλα. Παρά τις αμφισβητήσεις της ερευνητικής δραστηριότητας το 2016 ο καθηγητής Noel Caplice, διευθυντής του κέντρου έρευνας στην αγγειακή βιολογία και καρδιολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Cork, ανακοίνωσε μια μεγάλη ανακάλυψη στον τομέα της αντικατάστασης αιμοφόρων αγγείων.

Το University College of Cork είναι διασυνδεδεμένο και μέσω τουMedical School με εταιρικές όπως: η Cytrea που δραστηριοποιείται σε φαρμακευτικά σκευάσματα, η Optical Metrology nnovations που αναπτύσσει συστήματα Laser Metrology, η Alimentary Health εταιρεία που δραστηριοποιείται στη βιοτεχνολογική υγειονομική περίθαλψη, την Luxel εταιρεία ανάπτυξης ανιχνευτών και αισθητήρων.

Η Ιατρική Σχολή αποτελεί ιδρυτική σχολή του Πανεπιστημίου του Corkτο 1849. Τα αρχικά κτίρια της Ιατρικής επεκτάθηκαν από το 1860 έως το 1880, αποκτώντας ταχύτατα ισχυρή φήμη για την ποιότητα των αποφοίτων της. Μάλιστα το 1899 αποφοίτησαν το 1898, οι πρώτες γυναίκες φοιτήτριες μετά από 20 χρόνια επετράπη από το OxfordUniversityνα φοιτήσουν γυναίκες.

Η Ιατρική Σχολή τουUniversity College of Cork, εδρεύει σήμερα στην κύρια Πανεπιστημιούπολη (Central Campus) στο Brookfield Helt με νοσοκομείο εκπαίδευσης για τους φοιτητές Ιατρικής το University Cork Teaching Hospitalδυναμικότητας 1000 κλινικών. 

Το University College of Cork φιλοξενεί 15.500 προπτυχιακούς, 4.500 μεταπτυχιακούς φοιτητές και 2.800 ακαδημαϊκό, ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό, αριθμώντας ιστορικά περισσότερους από 150.000 αποφοίτους. 

Το University College of Cork έχει καταταχθεί ως το καλύτερο Ιρλανδικό Πανεπιστήμιο του έτους από τους Sunday Times το 2003,2005, 2011 και 2016 και το QS το κατέταξε μεταξύ των 20% καλύτερων Πανεπιστημίων παγκοσμίως. 

ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ UNIVERSITY COLLEGE OF CORK

Hεισαγωγή στην Ιατρική Σχολή του UniversityCollegeofCorkαπαιτεί:

  • Εξέταση σε Βιολογία, Χημεία
  • Καλή επίδοση στο ΗΡΑΤ TEST
  • Συνέντευξη 
  • Υψηλή πιστοποίηση γλώσσας

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Τα δίδακτρα σπουδών για φοιτητές της Ε.Ε. είναι 2.600 ευρώ κατ΄έτος(ως διοικητικά έξοδα έναντι της χρηματοδότησης). 

Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ CORK ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Η πόλη του Cork είναι μία μικρή πόλη (φοιτητούπολη θα μπορούσε να πει κάποιος) της Ιρλανδίας δεύτερη σε μέγεθος μετά το Δουβλίνο, με 130.000 κατοίκους και μητροπολιτική δυναμικότητα 210.000 κατοίκων. Ευρίσκεται στα νότια της Ιρλανδίας με τον ποταμό Λή να τη διασχίζει ενώνοντας τα δύο μέρη με γέφυρες.Το Cork έχει ιδρυτικό καταστατικό χάρτη από το 1185.Το λιμάνι του Cork είναι από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια παγκοσμίως.

Η πόλη με τα στενοσόκακα του 17ου αιώνα, την αρχιτεκτονική της (μοντέρνα και γεωργιανής εποχής), τις μουσικές σκηνές, τις γκαλερί, τις φημισμένες τοπικές μπύρες, τα φρέσκα τοπικά προϊόντα (φρούτα, λαχανικά, ψάρια, κρέατα και πουλερικά), τις γευσιγνωσίες στις μονάδες εμφιάλωσης ουίσκι, το νησί Σπάικ, το Πάρκο, το Εθνικό Μουσείο, σας περιμένουν να σπουδάσετε και να ζήσετε ένα γοητευτικό και χαλαρό τρόπο ζωής.