ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΣΤΟ NATIONAL UNIVERSITY OF IRELAND, GALWAY

      Η Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο του Galway στην Ιρλανδία είναι μία από τις 3 σχολές του Κολεγίου Ιατρικής  που συμπεριλαμβάνει Nursing and Health Sciences. 

Το προπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Galway έχει παράδοση αριστείας γνωστής σε όλο τον κόσμο και πλαισιώνεται από ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων και μεταπτυχιακών προγραμμάτων που καλύπτουν κλινικές και μη κλινικές επιλογές.

Το πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής φιλοξενεί 3.000 φοιτητές Ιατρικής εκ των οποίων το 50% των φοιτητών προέρχεται από 35 χώρες και υποστηρίζεται από ένα ενεργητικό πρόγραμμα δόμησης νέων εγκαταστάσεων που διευρύνουν τη δυναμικότητα νέων εγγραφών φοιτητών ιατρικής.

Ινστιτούτα και Ακαδημίες έχουν αναπτυχθεί για την υποστήριξη των φοιτητών Ιατρικής σε διδασκαλία και έρευνα, με ενδεικτικότερα: Sigo, Letter Kenny, Mayo και Ballinasloe.

Οι φοιτητές Ιατρικής ολοκληρώνουν την προκλινική τους Εκπαίδευση στο Aras Mayola που ευρίσκεται στην κύρια Πανεπιστημιούπολη καθώς και στο νέο κτίριο της ανθρώπινης Βιολογίας κόστους 40.000.000 ευρώ που ολοκληρώθηκε το 2016.

Η κλινική φάση εκπαίδευσης ολοκληρώνεται στο παρακείμενο University Hospital Galway.

Το Medical School του University of Galway στην Ιρλανδία έχει διαμορφώσει ομάδες που ασχολούνται με έρευνα παγκόσμιας εμβέλειας και αναγνώρισης με ιδιαίτερη έμφαση στον καρκίνο, τη θεραπεία γονιδίων και βλαστοκυττάρων και βεβαίως στην επιστήμη της Βιοιατρικής Μηχανικής. Η έρευνα μέσω διαπανεπιστημιακών ομάδων υποστηρίζεται με συνεργασίες σε ερευνητικά κέντρα και ινστιτούτα με αντιπροσωπευτικότερα: CURAM, REMEDI, The Martin Ryan Institute, Corrib CoreLab, Galway Diabetes Research Centre, Galway Neuroscience Centre, το Clinical Research Facility, SICM, Visicort, TBMED, Starstem, Psyscan, Hydrobloc, Enigma, St. Michael’s Unity Health Toronto.

Το National University of Galway ιδρύθηκε το 1845, με περισσότερους από 18.000 φοιτητές σήμερα, 2078 ακαδημαϊκό και 2015 διοικητικό προσωπικό.

Έχει βραβευτεί με 5 αστέρια QS, η Sunday Times το έχει ανακηρύξει 3 φορές Πανεπιστήμιο της χρονιάς και ανήκει στο 1% των καλύτερων Πανεπιστημίων διεθνώς (QS World University Rankings).

ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ NATIONAL UNIVERSITY OF IRELAND, GALWAY 

H εισαγωγή στο Medical School του University of Galway στην Ιρλανδία προαπαιτεί:

  • Εξέταση σε Βιολογία, Χημεία
  • Καλή επίδοση στο ΗΡΑΤ TEST
  • Συνέντευξη 
  • Υψηλή πιστοποίηση γλώσσας

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Τα δίδακτρα σπουδών για φοιτητές της Ε.Ε. είναι 2.600 ευρώ κατ΄έτος (ως διοικητικά έξοδα έναντι της χρηματοδότησης). 

H πόλη του Galway στην Ιρλανδία

Το Galway είναι μια ατμοσφαιρική πόλη της Ιρλανδίας με 80.000 κατοίκους και 4η σε μέγεθος πληθυσμού στη χώρα.

Η ιστορία της πόλης ως οικισμός – φρούριο ξεκινά με τους Βίκινγκς το 1124 και με το καθεστώς ανεξάρτητου δήμου από το 1484.

Στο διάβα της ιστορίας του γνωρίζει συνεχείς ακμές και παρακμές, με χειρότερη χρονική στιγμή στα μέσα του 17ου αιώνα με την επικράτηση του Όλιβερ Κρόμγουελ στο θρόνο της Αγγλίας.

Στο 20ο αιώνα αναπτύσσεται ραγδαία ως προορισμός Πανεπιστημιακών σπουδών και ως παραθεριστικός προορισμός. 

 Είναι χτισμένο στον ποταμό Κόριμπ, ανάμεσα στους όμορφους κόλπους Lough και Galway Bay. Είναι μία πόλη ζωντανή και λειτουργικά, Φεστιβάλ, εκδηλώσεις, με κορυφαίο το Galway Art Festival.