ΣΠΟΥΔΕΣ ΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΣΤΟ UNIVERSITY COLLEGE ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ

Σπουδές Ιατρικής στην Ιρλανδία στο University College του Δουβλίνου, που ιδρύθηκε το 1845 ως Catholic University of Ireland και που από το 1998 μετονομάσθηκε με τη σημερινή ονομασία.

Με 33.321 προπτυχιακούς φοιτητές, 9912 μεταπτυχιακούς και 1666 διδακτορικούς, 1826 ακαδημαϊκούς και 1955 διοικητικό προσωπικό αποτελεί το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας, με 5 Νομπελίστες απόφοιτους και 3 Ιρλανδούς προέδρους απόφοιτους του.

Το University College του Δουβλίνου (UCD), στην Ιρλανδία, καλύπτει 5 τομείς σπουδών: Health and Agricultural Sciences and Law, Engineering and Architecture, Business, Arts and Humanities.

Το 2020 το QS World University Rankings κατέταξε το University College Dublin στην 78η θέση στον κόσμο στην επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του και ως προς τη φήμη.

Η Ιατρική Σχολή του UCD (UCD School of Medicine) ιδρύθηκε παράλληλα με την ίδρυσή του Πανεπιστημίου.

Η Ιατρική Σχολή του University of Dublin υποστηρίζεται από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του St. Vincent και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Mater Misericordiae. 

Οι φοιτητές Ιατρικής του UCD έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν χρηματοδοτούμενα μαθήματα επιλογής, στις Ιατρικές Σχολές του Χάρβαρντ, του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, του Πανεπιστημίου του Τορόντο.

Οι απόφοιτοι της Ιατρικής Σχολής του UCD έχουν εξασφαλίσει κατοικίες, σε παγκόσμιους προορισμούς μεταπτυχιακών σπουδών και πρακτικής άσκησης (Η.Π.Α., Αυστραλία, Καναδά, Σιγκαπούρη).

Η Ιατρική Σχολή του UCD έχει 1910 προπτυχιακούς φοιτητές, 512 μεταπτυχιακούς και 165 διοικητικό προσωπικό.

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ UNIVERSITY COLLEGE ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ.

Η εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή του University College Dublin ,στην Ιρλανδία, απαιτεί εξετάσεις σε Βιολογία, Χημεία, υψηλή πιστοποίηση γλώσσας, καλή επίδοση στο ΗΡΑΤ και συνέντευξη. 

ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 

Η φοίτηση για φοιτητές της Ε.Ε. είναι δωρεάν ωστόσο υπάρχουν ετήσια διοικητικά έξοδα 2.600 ευρώ.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ

  • Trinity College Dublin
  • University College Cork
  • National University of Ireland Galway
  • Royal College of Surgeousin Ireland
  • University College Dublin

Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ (DUBLIN)

Το Δουβλίνο (Dublin) είναι η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας και η μεγαλύτερη πόλη στο νησί. Ευρίσκεται στην ανατολική ακτή του νησιού, στην εκβολή του ποταμού Λίφεϋ, με μητροπολιτικό πληθυσμό 1.700.000 κατοίκων (με πληθυσμό 500.000 κατοίκων η καθαυτού πόλη). 

Η πόλη του Δουβλίνου αναφέρεται από τον Έλληνα χαρτογράφο και αστρονόμο τον Κλαύδιο τον Πτολεμαίο το 140 π.Χ., αλλά με το τωρινό της όνομα ιδρύθηκε το 988 μ.Χ. Από το 1922 που η Ιρλανδία γίνεται ανεξάρτητο κράτος το Δουβλίνο γίνεται η πρωτεύουσά της.

Το Δουβλίνο είναι πόλη με μεγάλη πολιτιστική παράδοση και δράση, τόπος καταγωγής και ζωής μεγάλων λογοτεχνικών μορφών (Τζόναθαν Σουίφτ, Όσκαρ Ουάιλντ, Τζέιμς Τζόυς, Τζωρτζ Μπέρναρντ Σού, Σάμιουελ Μπέκετ). 

Το Δουβλίνο διαθέτει σπουδαία Μουσεία, Βιβλιοθήκες, γκαλερί και πολλούς καλλιτεχνικούς χώρους (ιδιαίτερα στη νότια πλευρά της όχθης του ποταμού, περιοχή με ζωντανό μεσαιωνικό χαρακτήρα της πόλης με στενά σοκάκια και μεσαιωνικά κτίρια, με μεγάλο αριθμό μουσικών σκηνών που προσελκύουν μεγάλο αριθμό τουριστών.

Το Δουβλίνο διαθέτει αρχιτεκτονικά κτίρια υψηλού ενδιαφέροντος, πάρκα και χώρους πρασίνου.

Οι λόφοι, τα όροι, οι λίμνες, τα κάστρα, τα παραθαλάσσια χωριά αποτελούν χώρους υψηλού ενδιαφέροντος για τον επισκέπτη.